Туристичка понуда

Посетите Бечеј - Програм 1

У самом срцу Војводине, на десној обали реке Тисе, налази се град који има плодну земљу, добре домаћине, мноштво значајних културно-историјских споменика и одличне услове за спортски туризам, лов и риболов – Бечеј.

Централни градски трг - шетња градом: 10:00
Обилазак централног градског трга, познатијег као Погача, омогућиће вам да на једном месту посетите неколико споменика културе Републике Србије. Њега пре свега краси зграда општине Бечеј, некадашње власништво баронице Еуфемије Јовић, православна црква посвећена Св. великомученику Георгију у којој се налази један од најлепших иконостаса у Војводини који је осликао знаменити Урош Предић и католичка црква посвећена Великој Госпојини, са изузетно лепим витражом.
Прича о жутим бунарима и легендама о чарима жуте воде у Бечеју заголицаће вашу машту. Панорамско разгледање куће Богдана Дунђерског, Градског позоришта и посета Градском музеју у Бечеју омогућиће вам приказ развоја цивилног друштва у Бечеју. Обилазак музеја “Кућа браће Тан” у којем се, између осталог, налазе занимљиви научни реквизити спремни за тестирање - за сваког понешто. То је интерактивни научни парк где се одржавају часови са програмима и предавањима из области науке и уметности (физика, хемија, остали природно-математички предмети), где можете провести неколико сати пуних доживљаја.
Ручак: 12:30 – 14:00
Шетња Тисом и обилазак Шлајза: 14:00
Шетња од ресторана Зеленим кејом и одлазак до старе бродске преводнице “Шлајз”. Шлајз је грађен од 1895. до 1899.године. Планиран је обилазак “Шлајза” и сталне поставке турбинског постројења који је покретао капије Шлајза путем електричне енергије.
Легенда: У нашој јавности сачувано је предање да је пројекат преводнице рађен у атељеу Густава Ајфела. Архивска истраживања су оповргла ово предање и недвосмислено утврдила да је пројекат преводнице радио инжењер Хајнц Алберт.
Обилазак дворца Фантаст : 15:00
Након обиласка ‘Шлајза’, одлазак до чувеног дворца Фантаст (удаљен је око 16 км од Бечеја), који је саградио познати војвођански велепоседник Богдан Дунђерски. Ово је споменик културе од великог значаја за Републику Србију и главна је туристичка дестинација на овом простору. У саставу дворца налази се и ергела коња која је на располагању гостима који желе да се испробају у јахању.

Посетите Бечеј - Програм 2

Шетња поред Тисе

На десној обали Тисе је од давнина велико насеље, град панонског типа, један од највећих у Потисју, привредно, друштвено и културно средиште овог дела Војводине - Бечеј.

Долазак и шетња 10:00

Долазак испред хотела "Бела лађа" и одлазак до Старе бродске преводнице "Шлајз". Шлајз је грађен од 1895. до 1899.године.
Планиран је обилазак "Шлајза" и сталне поставке турбинског постројења који је покретао капије Шлајза путем електричне енергије.
Легенда: У нашој јавности сачувано је предање да је пројекат преводнице рађен у атељеу Густава Ајфела. Архивска истраживања су оповргла ово предање и и недвосмислено утврдила да је пројекат преводнице радио инжењер Хајнц Алберт.
Након обиласка Старе бордске преводнице "Шлајз" организована је шетња долмом уз реку Тису до "Жуте куће" па до хотела "Бела лађа" ( око 9 км)

РУЧАК: 14:00
Након шетње ручак је организован у хотелу "Бела лађа".

ШЕТЊА ГРАДОМ 15:30

Шетња до музеја "Куће браће Тан" и обилазак централног градског трга, познатијег као Погача,којег краси зграда општине Бечеј,која је била задужбина баронице Еуфемије Јовић.Посета православној цркви посвећеној Св.Великомученику Георгијиу,у којој се налази један од најлепших иконостаса у Војводини.Посета католичкој цркви посвећена Великој Госпојини.Прича о жутим бунарима у Бечеју и панорамско разгледање куће Богдана Дунђерског И градског позоришта. Шетња Главном улицом у Бечеју и одлазак у Градски музеј где ће се организовати посета изложби "Грађанско друштво у збиркама Градског музеја".

Почетак стране

ЛОВ У БЕЧЕЈУ

Понуда ловног туризма у Бечеју

Лов у Бечеју има дугу и богату традицију са високом ловачком културом у средњеевропском духу. Као што су планине права позорница за лов крупне дивљачи, на првом месту јелена, тако је Панонско-Бачка равница идеални амбијент за лов ситне дивљачи зеца, фазана, барске дивљачи, дивљих голубова, препелица и срнеће дивљачи првокласне трофејне вредности.
У неизмерној равници која је у пролеће зелено море, а у јесен зрачи богатством рода, простире се ловиште на око 30.000 ха. С дворцем Фантаст, прелепим белим замком, на далеко чувеног аристократе и „уметника живота” Богдана Дунђерског, који се налази у центру ловишта и пружа пун комфор и богате садржаје гостима – ловцима, доживљај лова се диже на један виши, непоновљив ниво.
Најлепша панонска река Тиса, као сребрна нит оивичава ово равничарско ловиште и својим рибњацима и рукавцима пружа могућност богатог и аутен-тичног лова на барску дивљач.
Ловишта „Бечејски салаши“ су у државној својини, Алексе Ненадовића 19-23/II, који ловиштем газдује преко Ловачког удружења „Бечеј“ са седиштем у Бечеју, улица Ловачка 3.

Шта чини ловну понуду Бечеја:

  • • Ловиште које простире на 30 хиљада хектара, ловна површина за срне је око 24 хиљаде ха, за зеца око 26.000 ха, а за фазане и јаребице по 24 хиљаде хектара.
  • • Рибњак Бечеј, који је регистровано ловиште, располаже језерима са опремљеним ловачким чекама и осматрачницама, а ловцима су на располагању и чамци које је могуће изнајмити. Овде је регистрована 161 врста птица од којих се 84 врсте гнезде на самом рибњаку.
  • • Сваке године, трећег викенда у јуну месецу организују се дани Л.У. „Бечеј“ са разноврсним програмом за све грађане. Главни догађај је такмичење у кувању срнећег гулаша, а остали садржаји су намењени широким масама: деци која се такмиче у цртању животиња, кинолозима, стрелцима, фијакеристима.
  • • Захваљујући одличној сарадњи Л.У. „Бечеј“ и Кинолошког друштва Бечеј, могућа је организација испита за ловачке псе птичаре, јамаре, ретривере ицуњавце... Сваке године организује се међународни испит паса јамара типа „Л“ и испит у свестраном раду типа „Д“.
  • • Лов из фијакера је посебан доживљај, а околина „Фантаста“ употпуњује доживљај још више и дочарава како се некада ловило.Фијакер се као превозно средство у лову користило у другој половини XIX и првој половини XXвека. Највише су га користили приликом већих ловова или појединачно у лову на јелена и срндаће.
  • • На излазу из Бечеја ка Бачкој Тополи налази се ново саграђено стрелиште за глинене голубове које је прилагођено дисциплини „automatic ball trap“ или АВТ, којаје идентична „Olympic trap“-у али због појефтињења уместо 15 машина постоји једна мултифункционална, аутоматска машина капацитета 400 голубова.Комплетне позиције стрелаца и стазе су покривене кровом те постоји могућност гађања и по лошијим временским условима.Посебан угођај стрелишту даје окружење стабала бора и сибирског бреста.
  • Постоје четири ловишта: ловиште „Бечејски салаши“ на 30.147 ха, ловиште „Чик“ на 11.304 ха, ловиште „Плавша“ на 6.548 ха, ловиште „Рибњак“ на 650 ха
Почетак стране
Footer Logo

Туристичка организација општине Бечеј

Трг Ослобођења 1, 21220 Бечеј

  • Телефон: +381 21 6910 404
  • Email:tobecej@gmail.com
  • Web: www.tobecej.rs