Спорт

Бечеј град спорта

Град Бечеј се налази на територији Бачке, на десној обали реке Тисе, у централном делу аутономне покрајине Војводине, 80 км удаљен од границе са Мађарском, од Новог Сада 50 км, а од Београда - 110 км. За развој спортског туризма, могућности града су одличне - сви спортски и хотелски садржаји су стратешки лоцирани, близу реке Тисе, у непосредној близини центра града на растојању од 300м.
Бечеј је град са дугим и богатим спортским традицијама. Спортски тимови, као и спортисти који се такмиче у појединачним спортовима, постижу одличне резултате на такмичењима на државном и међународном нивоу.

Због одличних резултата наших спортиста, које су постигли током протеклих деценија, као и атрактивних спортских догађаја и спортских објеката који су на располагању по повољним ценама, велики број спортских тимова из Србије и суседних земаља припреми за сезону одржавају у Бечеју.

СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ

За спорт, рекреацију и рехабилитацију Бечеј нуди корисницима неколико десетина спортских објеката (фудбалски терени, тениски терени, хиподром, стрелиште, куглане, итд), од којих је централни Устaнoвa зa спoртску и културну aктивнoст oмлaдинe „Ђoрђe Прeдин Бaџa“.


УСТAНOВA ЗA СПOРТСКУ И КУЛТУРНУ AКТИВНOСТ OМЛAДИНE „ЂOРЂE ПРEДИН БAЏA“

Спортски центар се налази у непосредној близини центра града, Горанског парка и реке Тисе, између "Јодне Бање" и хотела "Бела Лађа". Доаћин је спортским догађајима и такмичењима, изложбама, концертима. Спортски комплекс се састоји од теретане са затвореним базеном, отвореним базеном и тениским теренима. У објекту се налазе и: сала са трибинама, теретана, фитнес сала, стрељана, базени са трибинама, сауна, гардероба, кафе-ресторани, дискотека. Спртски центар успешно организује припреме за представнике различитих спортова, као и кампове за спортске клубове и националне селекције.

На почетак стране

ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ

Поред спортске дворане налазе се 3 тениска терена, опремљена осветљењем, који задовољавају све потребне услове за турнире и тениске кампове.


ОБАЛА ТИСЕ

Река Тиса, на чијим обалама се град налази, врло је погодна за извођење разних спортских догађаја (регате, пливачки маратоне и сл.) и спортски риболов. Природне лепоте Тисе пружају могућност и за развој спорта на њој – кајак и кану, веслање, а у прилог томе говори и податак да је наш град изнедрио низ олимпијаца Србије и Југославије.

Footer Logo

Туристичка организација општине Бечеј

Трг Ослобођења 1, 21220 Бечеј

  • Телефон: +381 21 6910 404
  • Email:tobecej@gmail.com
  • Web: www.tobecej.rs